Aktiviteter i närområdet

Om du bor på Idingstad Säteri finner du en rad spännande utflyktsmål för familjen eller den kultur/natur intresserade. Fråga personalen eller läs mer på länkarna nedan. 

Göta Kanal är ett av de största byggnadsprojekt som någonsin genomförts i Sverige. Kanalen sträcker sig från Sjötorp vid Vänern till Mem vid Slätbaken och är 190 km lång och har 58 slussar. Av sträckan är 87 km grävd kanal. De mindre sjöarna man passerar på vägen utgör 103 km av kanalens längd.

Gamla Linköping har en rad olika museiinteriörer - i vissa hus står gamla hem orörda precis som om människorna bara gått ut tillfälligt. Byggnader, kullerstensgränder, skyltar, trädgårdar och hela den vackra miljön berättar om livet förr.

Domkyrkan På 1100-talet byggdes en korskyrka av sten efter ungefär samma modell som Vreta Klosters kyrka. Men redan efter 100 år ansågs den för liten och man beslöt bygga en större kyrka. På 1230-talet satte man igång detta enorma bygge medan den gamla kyrkan stod kvar och användes till gudstjänster varje dag. Till sist revs den lilla kyrkan och stenarna ”återanvändes” till den nya kyrkan. Det tog 300 år att bygga det kyrkorum som du nu ser härinne.  Äldst i kyrkan är norra porten och de romanska valven i högkoret där det stora triumfkrucifixet hänger. Tornet som är 107 m högt byggdes långt senare, 1885

Astrid Lindgrens Värld är en teater- och temapark där besökarna kan uppleva Astrid Lindgrens sagofigurer i sina riktiga miljöer. Där kan alla träffa dem, där spelar de upp stycken ur böckerna, och improviserar händelser där barnen får vara med.

Kolmårdens djurpark är en familjepark. Kolmården är stort. Det finns mycket att göra förutom att promenera och titta på djuren. Delfinföreställning, rovfågelsvisning, kamelridning och djurguidningar är några exempel.

Flygvapenmuseet är ett teknik- och kulturhistoriskt museum med utställningar om militärflygets utveckling från tidigt 1900-tal fram till i dag.

 

 För ytterligare aktiviteter i närområdet se visit Linköping